The President's Programme 2012

Kansen in RuslandVerken uw kansen op de Russische markt via het President’s Programme Rusland 2012

25 september – 15 oktober 2012

Wilt u zakendoen in Rusland, uw exportkansen verbeteren, investeren in jong talent én succesvolle handelsrelaties? Dat kan via het President’s Programme, dat managers en ondernemers uit Rusland laat kennismaken met Nederland en het Nederlands bedrijfsleven in diverse sectoren. Van 25 september t/m 15 oktober a.s. kunt u een Russische manager of ondernemer een werkervaringplek aanbieden voor een periode van 3 weken. Een doeltreffende manier om een netwerk aan nieuwe Russische contacten, sectorale marktkennis en cultuur in huis te halen!

President’s Programme Rusland
Het President’s Programme Rusland is een bilateraal onderwijsprogramma gericht op handelsbevordering tussen Rusland en Nederland. Jaarlijks worden er gemiddeld 50 Russische managers uit de private sector in Nederland ontvangen. Ze volgen hier een opleiding van 12 dagen die hen voorbereidt op het internationale handelsverkeer en samenwerking met Westerse landen. Zo draagt de komst van de Russische managers, via het President’s Programme Rusland, bij aan het versterken van de bilaterale samenwerking tussen Nederland en Rusland en verbeteren van export mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven.

De Russische managers krijgen een intensieve managementtraining waarbij ondernemerschap centraal staat. Zo maken de managers kennis met marketing en strategie, financieel management, personeel en organisatie en projectmanagement. Ook wordt aandacht besteed aan de ontwikkeling van persoonlijke vaardigheden. Tijdens de stage raken de Russische managers vertrouwd met de Nederlandse manier van zakendoen en verkennen zij, samen met u, de mogelijkheden tot (verdere) samenwerking. Het totale programma duurt zes weken: een week training in Rusland en een studie- en stagetraject van vijf weken in Nederland.

Het President's Programme heeft de afgelopen 14 jaar bewezen dat het Nederlandse exporteurs helpt om te scoren in Rusland. Volgens schatting door de bedrijven zelf heeft het programma van 2011 geleid tot (verwachte) vervolginvesteringen van totaal 5 miljoen euro voor Nederlandse bedrijven.


© 2006 - 2017 Rusproject . Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaarden, Disclaimer, Privacy Statement